Jadłospis
Tygodniowe Menu
od 18.11.2024r. do 22.11.2024r.
Poniedziałek 18.11.
- śniadanie : chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbasa szynkowa, pomidor, ogórek zielony, kakao, herbata z cytryną, jabłko, woda
- obiad: I krupnik zabielany z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym II makaron z sosem mięsno-warzywnym, ser żółty tarty, kompot wieloowocowy
- podwieczorek: jogurt naturalny typu greckiego, owoce (mandarynka, melon), biszkopty bez dodatku cukrów, herbata owocowa
Alergeny
gluten, mleko, gorczyca, soja, seler
Wtorek 19.11.
- śniadanie : chleb Graham z masłem, serek Bieluch, pomidor, ogórek, kakao, herbata z cytryną, banan, woda
- obiad: I barszcz czerwony z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym II ziemniaki, pieczeń z kurczaka z pieca, sałata lodowa z jogurtem kompot wieloowocowy
- podwieczorek : kisiel owocowy na soku Kubuś (wyrób własny), paluchy kukurydziane, woda lub herbata
Alergeny
gluten, mleko, gorczyca, soja, seler,
Środa 20.11.
- śniadanie : chleb pszenno-żytni z masłem, polędwica drobiowa, pomidor, ogórek, kakao, herbata z cytryną, banan, woda
- obiad: I zupa z czerwonej soczewicy na wywarze mięsno-warzywnym II ziemniaki, naleśniki z serem, puree malinowe, kompot wieloowocowy
- podwieczorek : chleb żytni z masłem, pasta śledziowo-serowa, ogórek kiszony, papryka czerwona, herbata owocowa
Alergeny
gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja, ryby
Czwartek 21.11.
- śniadanie : płatki kukurydziane na mleku, chleb ziarnisty z masłem, mozzarella, pomidor, ogórek zielony, herbata z cytryną, melon, woda
- obiad: I zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym II kasza bulgur, polędwiczki wieprzowe duszone z marchewką, groszek zielony, kompot wieloowocowy
- podwieczorek: deser jogurtowo-truskawkowy (wyrób własny), krążki zbożowe, herbata lub woda
Alergeny
gluten, mleko, gorczyca, soja, seler,
Piątek 22.11.
- śniadanie : chleb ziarnisty z masłem, pasta serowo-jajeczna, pomidor, ogórek, kawa inka, herbata z cytryną, mandarynka, woda
- obiad: I zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym II ziemniaki, kotlet z miruny, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem, kompot wieloowocowy
- podwieczorek: kaszka kuskus na mleku z cynamonem (wyrób własny), jabłko, herbata lub woda
Alergeny
gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja, ryby