• język migowy
  • e-mail
  • telefon: +48 32 43 11 641
  • lokalizacja
  • BiP

Jadłospis

Tygodniowe Menu 
od 30.01.2023 r. do 03.02.2023 r. 

Poniedziałek 30.01. 

  • śniadanie: chleb pszenno-żytni z masłem, polędwica z kurczkaa, pomidor, ogórek, kawa inka, herbata z cytryną, gruszka, woda
  • obiad: I krupnik zabielany  z ziemniakami i zieloną pietruszką  II spaghetti bolognese, ser żółty, kompot wieloowocowy                                   
  • podwieczorek : koktajl mleczno-malinowy, krążki zbożowe, herbata lub woda

Alergeny

gluten, mleko, gorczyca, soja, seler,

 

Wtorek 31.01.

  • śniadanie:  chleb Graham z masłem, serek ziarnisty, rzodkiewka, ogórek, kakao, herbata z cytryną, melon, woda
  • obiad: I rosól z ryżem i zieloną pietruszką II ziemniaki, kotlet mielony, buraczki, kompot wieloowocowy               
  • podwieczorek:  kaszka manna na mleku z cynamonem, jabłko, herbata owocowa lub woda

Alergeny

gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja

Środa 01.02.

  • śniadanie:  chleb ziarnisty z masłem, szynka tradycyjna, rzodkiewka, ogórek, kawa inka, herbata z cytryną, gruszka, woda
  • obiad: I zupa z czerwonej soczewicy z pomidorami na wywarze mięsno-warzywnym II pierogi leniwe, surowka z marchewki,  kompot wieloowocowy 
  • podwieczorek:  chleb pszenno-żytni z masłem i jajkiem gotowanym, pomidor, herbata owocowa lub woda 

Alergeny

gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja 

Czwartek  02.02.

  • śniadanie:  chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty, pomidor, ogórek zielony, kakao, herbata z cytryną, banan, woda
  • obiad : I  zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym II kasza bulgur, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, sałata lodowa z sosem ziołowym, kompot wieloowocowy
  • podwieczorek:  bułka maślana z masłem, mleko, jabłko, herbata owocowa lub woda

Alergeny

gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, 

Piątek 03.02.

  • śniadanie:  chleb żytni z masłem, twarożek waniliowy-wyrób własny, pomidor, ogórek, kakao, herbata z cytryną, mandarynka, woda      
  •  obiad: I zupa z żółtych warzyw na wywarze mięsno-warzywnym II ziemniaki, miruna w lanym cieście, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem, kompot     
  • podwieczorek: jogurt typu greckego, owoce ( melon, banan), herbata owocowa lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja, ryby

do góry