Jadłospis
Tygodniowe Menu
od 28.04.2025r. do 02.05.2025r.
Poniedziałek 28.04.
- śniadanie : chleb pszenno-żytni z masłem, polędwica z kurczaka, pomidor, ogórek zielony, kawa inka, herbata z cytryną, jabłko woda
- obiad: I zupa grochowa z ziemniakami na wywarze warzywnym II makaron z serem i puree malinowym, kompot wieloowocowy
- podwieczorek: kajzerka z masłem, żółtym serem, mus Kubuś, herbata owocowa
Alergeny
gluten, mleko, gorczyca, soja, seler,
Wtorek 29.04.
- śniadanie : chleb Graham z masłem, twarożek waniliowy (wyrób własny), pomidor, ogórek zielony, kakao, herbata z cytryną, jabłko, woda
- obiad: I rosół wołowo-drobiowy z lanym ciastem II ziemniaki, kotlet mielony, buraczki, kompot wieloowocowy
- podwieczorek: smoothie owocowe ( banan + truskawka), biszkopty bez dodatku cukrów, jogurt naturalny, herbata lub woda
Alergeny
gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja
Środa 30.04.
- Śniadanie : chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbaski z fileta drobiowego, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor, kawa inka lub herbata z cytryną, jabłko, woda
- obiad: I zupa kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem na wywarze mięsno-warzywnym II ryż brązowy, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, surówka z ogórka zielonego z marchewką, kompot wieloowocowy
- podwieczorek: budyń czekoladowy (wyrób własny), paluchy kukurydziane, banan, herbata lub woda
Alergeny
gluten, mleko, gorczyca, soja, seler,
Czwartek 01.05.
ŚWIĘTO - DZIEŃ WOLNY
Piątek 02.05.
- śniadanie : chleb pszenno-żytni z masłem, pasta jajeczna, pomidor, ogórek, kakao, herbata z cytryną, banan, woda
- obiad: I żurek śląski z ziemniakami na wywarze warzywnym II ziemniaki, dorsz w lanym cieście, fasolka szparagowa, kompot wieloowocowy
- podwieczorek: kaszka manna na mleku z cynamonem, jabłko, herbata lub woda
Alergeny
gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja, ryby