Jadłospis
Tygodniowe Menu
od 21.10.2024r. do 25.10.2024r.
Poniedziałek 21.10.
- śniadanie : chleb pszenno-żytni z masłem, szynka tradycyjna, ogórek kiszony, pomidor, kakao, herbata z cytryną, gruszka, woda
- obiad: I zupa grochowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym II naleśniki z serem, puree malinowe, kompot wieloowocowy
- podwieczorek: chleb żytni z masłem, pasta jajeczna, papryka czerwona, ogórek zielony, herbata owocowa lu z cytryną
Alergeny
gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja
Wtorek 22.10.
- śniadanie : chleb Graham z masłem, serek ziarnisty pomidor, ogórek zielony, kawa inka, herbata z cytryną, banan, woda
- obiad: I barszcz czerwony z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym II ziemniaki, pieczeń z kurczaka z pieca, mizeria, kompot wieloowocowy
- podwieczorek: kisiel owocowy (wyrób własny) na soku Kubuś, paluchy kukurydziane, herbata lub woda
Alergeny
gluten, mleko, gorczyca, soja, seler,
Środa 23.10.
- śniadanie : chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty, pomidor, ogórek, kakao, herbata z cytryną, banan, woda
- obiad: I zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym II gulasz z indyka z kolorowym makaronem, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem, kompot wieloowocowy
- podwieczorek : płatki kukurydziane na mleku, jabłko, woda lub herbata
gluten, mleko, gorczyca, soja, seler,
Czwartek 24.10.
- śniadanie : chleb ziarnisty z masłem, polędwica z kurczaka, papryka czerwona, ogórek zielony, kakao, herbata z cytryną, melon, woda
- obiad: I kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym II kasza bulgur, polędwiczki wieprzowe duszone z marchewką, groszek zielony, kompot wieloowocowy
- podwieczorek: koktajl jagodowy (wyrób własny), krążki zbożowe, jabłko, herbata lub woda
Alergeny
gluten, mleko, gorczyca, soja, seler,
Piątek 25.10.
- śniadanie : chleb żytni z masłem, mozzarella, pomidor, ogórek zielony, kawa inka, mandarynka, herbata z cytryną, woda
- obiad: I żurek śląski z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym II ziemniaki, kotlet z ryby, surówka z kapusty pekińskiej z papryką czerwoną, kukurydzą i ogórkiem kompot wieloowocowy
- podwieczorek: deser jogurtowo-owocowy (wyrób własny), biszkopty bez dodatku cukrów, herbata lub woda
Alergeny
gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja, ryby