• język migowy
  • e-mail
  • telefon: +48 32 43 11 641
  • lokalizacja
  • BiP

Jadłospis

Tygodniowe Menu 
od 21.10.2024r. do 25.10.2024r.  

Poniedziałek 21.10.

  • śniadanie  : chleb pszenno-żytni z masłem, szynka tradycyjna, ogórek kiszony, pomidor, kakao, herbata z cytryną, gruszka, woda
  • obiad:  I zupa grochowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym  II naleśniki z serem, puree malinowe, kompot wieloowocowy      
  • podwieczorek:  chleb żytni z masłem, pasta jajeczna, papryka czerwona, ogórek zielony, herbata owocowa lu z cytryną

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja

 

Wtorek 22.10.

  • śniadanie  : chleb Graham z masłem, serek ziarnisty pomidor, ogórek zielony, kawa inka, herbata z cytryną, banan, woda
  • obiad:  I barszcz czerwony z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym  II ziemniaki, pieczeń z kurczaka z pieca, mizeria, kompot wieloowocowy        
  • podwieczorek:  kisiel owocowy (wyrób własny) na soku Kubuś, paluchy kukurydziane, herbata lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler,

Środa 23.10.  

  • śniadanie  : chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty, pomidor, ogórek, kakao, herbata z cytryną, banan, woda
  • obiad:  I zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym  II gulasz z indyka z kolorowym makaronem, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem,  kompot wieloowocowy        
  • podwieczorek :  płatki kukurydziane na mleku, jabłko, woda lub herbata

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler,

 

Czwartek  24.10.

  • śniadanie  : chleb ziarnisty z masłem, polędwica z kurczaka, papryka czerwona, ogórek zielony, kakao, herbata z cytryną, melon, woda
  • obiad:  I kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym II kasza bulgur, polędwiczki wieprzowe duszone z marchewką, groszek zielony, kompot wieloowocowy        
  • podwieczorek:  koktajl jagodowy (wyrób własny), krążki zbożowe, jabłko, herbata lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, 

     

Piątek 25.10.

  • śniadanie  : chleb żytni z masłem, mozzarella, pomidor, ogórek zielony, kawa inka, mandarynka, herbata z cytryną, woda
  • obiad:  I żurek śląski z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym II ziemniaki, kotlet z ryby, surówka z kapusty pekińskiej z papryką czerwoną, kukurydzą i ogórkiem kompot wieloowocowy        
  • podwieczorek:  deser jogurtowo-owocowy (wyrób własny), biszkopty bez dodatku cukrów, herbata lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja, ryby

 

 

do góry