• język migowy
  • e-mail
  • telefon: +48 32 43 11 641
  • lokalizacja
  • BiP

Jadłospis

Tygodniowe Menu 
od 18.11.2024r. do 22.11.2024r.  

Poniedziałek 18.11.

  • śniadanie  : chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbasa szynkowa, pomidor, ogórek zielony, kakao, herbata z cytryną, jabłko, woda
  • obiad:  I krupnik zabielany z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym  II makaron z sosem mięsno-warzywnym, ser żółty tarty,  kompot wieloowocowy        
  • podwieczorek:  jogurt naturalny typu greckiego, owoce (mandarynka, melon), biszkopty bez dodatku cukrów, herbata owocowa

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler

 

Wtorek 19.11.

  • śniadanie  : chleb Graham z masłem, serek Bieluch, pomidor, ogórek, kakao, herbata z cytryną, banan, woda
  • obiad:  I barszcz czerwony z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym  II ziemniaki, pieczeń z kurczaka z pieca, sałata lodowa z jogurtem kompot wieloowocowy       
  •  podwieczorek :  kisiel owocowy na soku Kubuś (wyrób własny), paluchy kukurydziane, woda lub herbata

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, 

Środa 20.11.  

  • śniadanie  : chleb pszenno-żytni z masłem, polędwica drobiowa, pomidor, ogórek, kakao, herbata z cytryną, banan, woda
  • obiad:  I zupa z czerwonej soczewicy na wywarze mięsno-warzywnym  II ziemniaki, naleśniki z serem, puree malinowe,  kompot wieloowocowy        
  • podwieczorek :  chleb żytni z masłem, pasta śledziowo-serowa, ogórek kiszony, papryka czerwona, herbata owocowa

 

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja, ryby

Czwartek  21.11.

  • śniadanie  : płatki kukurydziane na mleku, chleb ziarnisty z masłem,  mozzarella, pomidor, ogórek zielony, herbata z cytryną, melon, woda
  • obiad:  I zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym II kasza bulgur, polędwiczki wieprzowe duszone z marchewką, groszek zielony, kompot wieloowocowy        
  • podwieczorek:  deser jogurtowo-truskawkowy (wyrób własny), krążki zbożowe, herbata lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, 

     

Piątek  22.11.

  • śniadanie  : chleb ziarnisty z masłem, pasta serowo-jajeczna,  pomidor, ogórek, kawa inka, herbata z cytryną, mandarynka, woda
  • obiad:  I zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym II ziemniaki, kotlet z miruny,  surówka z kapusty kiszonej   z marchewką i jabłkiem, kompot wieloowocowy        
  • podwieczorek:  kaszka kuskus na mleku z cynamonem (wyrób własny), jabłko, herbata lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja, ryby

 

do góry