• język migowy
  • e-mail
  • telefon: +48 32 43 11 641
  • lokalizacja
  • BiP

Jadłospis

Tygodniowe Menu 
od 07.04.2025r. do 11.04.2025r.  

Poniedziałek 07.04.

  • śniadanie  : chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbasa szynkowa, pomidor, ogórek kiszony, kawa inka, herbata z cytryną, gruszka, woda
  • obiad:  I zupa grochowa z ziemniakami na wywarze warzywnym II naleśniki z  serem, puree malinowe, kompot wieloowocowy      
  • podwieczorek:  chleb żytni z masłem i mozzarellą, pomidor, rzodkiewka, herbata owocowa

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja

 

Wtorek 08.04.                    

  • śniadanie  : chleb Graham z masłem, serek Bieluch, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną, jabłko, woda
  • obiad:  I zupa z żółtych warzyw na wywarze mięsno-warzywnym  II łazanki z mięsem i kapustą, kompot wieloowocowy      
  • podwieczorek: owoce (banan, truskawki), jogurt naturalny, herbata lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, 

 

Środa 09.04. 

  • śniadanie  : chleb pszenno-żytni z masłem, polędwica drobiowa, kawa inka, papryka czerwona, ogórek zielony, herbata z cytryną, banan, woda
  • obiad:  I zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym II ryż brązowy, indyk z warzywami, kompot wieloowocowy      
  • podwieczorek: bułka maślana z masłem, dżem truskawkowy 100 % owoców, mleko, jabłko , herbata lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler,

Czwartek  10.04.

  • śniadanie  : chleb ziarnisty z masłem, serek wiejski, pomidor, ogórek zielony, kakao, herbata z cytryną, melon, woda
  • obiad:  I barszcz czerwony z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym II ziemniaki, kurczak na parze, mizeria, kompot wieloowocowy    
  • podwieczorek:  kisiel owocowy na soku Kubuś (wyrób własny), paluchy kukurydziane, herbata lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler,    

Piątek  11.04.

  • śniadanie  : chleb pszenno-żytni z masłem, pasta jajeczna, pomidor, ogórek, kakao, herbata z cytryną, mandarynka, woda
  • obiad:  I zupa krem z zielonego groszku na wywarze mięsno-warzywnym II ziemniaki, kotlet z miruny, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem, kompot wieloowocowy      
  • podwieczorek:  deser mleczno-truskawkowy z posyką z płatków kukurydzianych (wyrób własny), herbata lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja, ryby

 

do góry