• język migowy
  • e-mail
  • telefon: +48 32 43 11 641
  • lokalizacja
  • BiP

Jadłospis

Tygodniowe Menu 
od 19.05.2025r. do 23.05.2025r.  

Poniedziałek 19.05.

  • śniadanie  : chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbasa szynkowa, pomidor, ogórek kiszony, kawa inka, herbata z cytryną, gruszka, woda
  • obiad:  I zupa szpinakowa z jajkiem i ziemniakami na wywarze warzywnym II makaron z serem i sosem truskawkowym,  kompot wieloowocowy      
  • podwieczorek:  bułka kanapkowa z masłem, pasta śledziowo-serowa ze szczypiorkiem, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata owocowa

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja, ryby

 

 

Wtorek 20.05.                    

  • śniadanie  : chleb Graham z masłem, ser żółty, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, kakao, herbata z cytryną, banan, woda
  • obiad:  I rosół z lanym ciastem II ziemniaki, kotlet mielony, buraczki, kompot wieloowocowy      
  • podwieczorek: koktajl mleczno-jagodowy (wyrób własny), biszkopty bez dodatku cukrów, jabłko, herbata lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja

 

Środa 21.05. 

  • Śniadanie : chleb pszenno-żytni z masłem, szynka tradycyjna, ogórek zielony, pomidor, kawa inka lub herbata z cytryną, truskawki, woda
  • obiad:  I barszcz biały z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym II ryż brązowy, kurczak z warzywami, sałata lodowa z jogurtem, kompot wieloowocowy      
  • podwieczorek: chałka z masłem, sok Kubuś, herbata lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, 

Czwartek  22.05.

  • Śniadanie : chleb żytni z masłem, serek ziarnisty, ogórek zielony, pomidor, kakao, herbata z cytryną, banan, woda
  • obiad:  I zupa pomidorowa z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym II kasza bulgur, polędwiczki wieprzowe duszone z marchewką, fasolka szparagowa,  kompot wieloowocowy      
  • podwieczorek:  jogurt naturalny, owoce, krążki zbożowe, herbata lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, 

Piątek  23.05.

  • śniadanie  : chleb pszenno-żytni z masłem, pasta jajeczna (wyrób własny), pomidor, ogórek, kawa inka, herbata z cytryną, melon, woda
  • obiad:  I zupa z zielonego groszku krem na wywarze mięsno-warzywnym II ziemniaki, polędwiczki z dorsza w lanym cieście, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem, kompot wieloowocowy      
  • podwieczorek:  kaszka kuskus na mleku z cynamonem, jabłko herbata lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja, ryby

 

do góry