• język migowy
  • e-mail
  • telefon: +48 32 43 11 641
  • lokalizacja
  • BiP

Jadłospis

Tygodniowe Menu 
od 28.04.2025r. do 02.05.2025r.  

Poniedziałek 28.04.

  • śniadanie  : chleb pszenno-żytni z masłem, polędwica z kurczaka, pomidor, ogórek zielony, kawa inka, herbata z cytryną, jabłko woda
  • obiad:  I zupa grochowa z ziemniakami na wywarze warzywnym II makaron z serem i puree malinowym,  kompot wieloowocowy      
  • podwieczorek:  kajzerka z masłem, żółtym serem, mus Kubuś, herbata owocowa

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, 

 

 

Wtorek 29.04.                    

  • śniadanie  : chleb Graham z masłem, twarożek waniliowy (wyrób własny), pomidor, ogórek zielony, kakao, herbata z cytryną, jabłko, woda
  • obiad:  I rosół wołowo-drobiowy z lanym ciastem II ziemniaki, kotlet mielony, buraczki, kompot wieloowocowy      
  • podwieczorek: smoothie owocowe ( banan + truskawka), biszkopty bez dodatku cukrów, jogurt naturalny, herbata lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja

 

Środa 30.04. 

  • Śniadanie : chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbaski z fileta drobiowego, ogórek zielony, rzodkiewka, pomidor, kawa inka lub herbata z cytryną, jabłko, woda
  • obiad:  I zupa kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem na wywarze mięsno-warzywnym II ryż brązowy, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, surówka z ogórka zielonego z marchewką, kompot wieloowocowy      
  • podwieczorek: budyń czekoladowy (wyrób własny), paluchy kukurydziane, banan, herbata lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, 

Czwartek  01.05.

             ŚWIĘTO     -         DZIEŃ WOLNY   

Piątek  02.05.

  • śniadanie  : chleb pszenno-żytni z masłem, pasta jajeczna, pomidor, ogórek, kakao, herbata z cytryną, banan, woda
  • obiad:  I żurek śląski z ziemniakami na wywarze warzywnym II ziemniaki, dorsz w lanym cieście, fasolka szparagowa, kompot wieloowocowy      
  • podwieczorek:  kaszka manna na mleku z cynamonem, jabłko, herbata lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja, ryby

 

do góry