Jadłospis
Tygodniowe Menu
od 19.05.2025r. do 23.05.2025r.
Poniedziałek 19.05.
- śniadanie : chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbasa szynkowa, pomidor, ogórek kiszony, kawa inka, herbata z cytryną, gruszka, woda
- obiad: I zupa szpinakowa z jajkiem i ziemniakami na wywarze warzywnym II makaron z serem i sosem truskawkowym, kompot wieloowocowy
- podwieczorek: bułka kanapkowa z masłem, pasta śledziowo-serowa ze szczypiorkiem, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata owocowa
Alergeny
gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja, ryby
Wtorek 20.05.
- śniadanie : chleb Graham z masłem, ser żółty, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, kakao, herbata z cytryną, banan, woda
- obiad: I rosół z lanym ciastem II ziemniaki, kotlet mielony, buraczki, kompot wieloowocowy
- podwieczorek: koktajl mleczno-jagodowy (wyrób własny), biszkopty bez dodatku cukrów, jabłko, herbata lub woda
Alergeny
gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja
Środa 21.05.
- Śniadanie : chleb pszenno-żytni z masłem, szynka tradycyjna, ogórek zielony, pomidor, kawa inka lub herbata z cytryną, truskawki, woda
- obiad: I barszcz biały z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym II ryż brązowy, kurczak z warzywami, sałata lodowa z jogurtem, kompot wieloowocowy
- podwieczorek: chałka z masłem, sok Kubuś, herbata lub woda
Alergeny
gluten, mleko, gorczyca, soja, seler,
Czwartek 22.05.
- Śniadanie : chleb żytni z masłem, serek ziarnisty, ogórek zielony, pomidor, kakao, herbata z cytryną, banan, woda
- obiad: I zupa pomidorowa z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym II kasza bulgur, polędwiczki wieprzowe duszone z marchewką, fasolka szparagowa, kompot wieloowocowy
- podwieczorek: jogurt naturalny, owoce, krążki zbożowe, herbata lub woda
Alergeny
gluten, mleko, gorczyca, soja, seler,
Piątek 23.05.
- śniadanie : chleb pszenno-żytni z masłem, pasta jajeczna (wyrób własny), pomidor, ogórek, kawa inka, herbata z cytryną, melon, woda
- obiad: I zupa z zielonego groszku krem na wywarze mięsno-warzywnym II ziemniaki, polędwiczki z dorsza w lanym cieście, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i jabłkiem, kompot wieloowocowy
- podwieczorek: kaszka kuskus na mleku z cynamonem, jabłko herbata lub woda
Alergeny
gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja, ryby