• język migowy
  • e-mail
  • telefon: +48 32 43 11 641
  • lokalizacja
  • BiP

Jadłospis

Tygodniowe Menu 
od 18.03.2024r. do 22.03.2024r.  

Poniedziałek 18.03.

  • śniadanie  : chleb pszenno-żytni z masłem, polędwica drobiowa, pomidor, kawa inka, herbata z cytryną, jabłko, woda
  • obiad:  I zupa z czerwonej soczewicy z pomidorami  II makaron z serem i szpinakiem, kompot wieloowocowy        
  • podwieczorek:  kisiel owocowy na soku Kubuś, krążki zbożowe, herbata lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, 

 

Wtorek 19.03.

  • śniadanie  : chleb Graham z masłem, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, pomidor, kakao, herbata z cytryną, banan, woda
  • obiad:  I zupa jarzynowa wieloskładnikowa (cukinia, fasolka szparagowa, kapusta biała) na wywarze mięsno-warzywnym II kasza bulgur, gulasz wieprzowy, sałatka z ogórka kiszonego z marchewką, kompot wieloowocowy        
  • podwieczorek:  bułak maślana z masłem, dżem 100 % owoców, mleko, jabłko, herbata lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja

Środa 20.03.      

  • śniadanie  : chleb żytni z masłem, serek ziarnisty, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną, banan, woda
  • obiad:  I  rosół z makaronem i zieloną pietruszką  II ziemniaki, udko z pieca, sałata lodowa z jogurtem, kompot wieloowocowy        
  • podwieczorek:  kaszka jaglana na mleku z cynamonem, jabłko, herbata lub woda

Alergeny

gluten, mleko, gorczyca, soja, seler,

Czwartek  21.03.

  • śniadanie:   chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbaski drobiowe na gorąco, ketchup dla dzieci, ogórek kiszony, herbata z cytryną, kawa inka, jabłko, woda
  • obiad :  I krupnik zabielany z ziemniakami i zieloną pietruszką na wywarze mięsno-warzywnym  II ryż brązowy, potrawka z indyka z warzywami, kompot wieloowocowy
  • podwieczorek:  płatki kukurydziane na mleku, banan, herbata lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, 

Piątek 22.03.

  • śniadanie:  chleb ziarnisty z masłem, twarożek na słodko, ogórek, pomidor, herbata z cytryną, jabłko, woda    
  •  obiad: I żurek śląśki z ziemniakami na wywarze warzywnym  II ziemniaki, kotlet z miruny, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem, kompot wieloowocowy   
  • podwieczorek:  jogurt grecki, owoce (pomarańcza, gruszka), biszkopty bez dodatku cukru, herbata lub woda

Alergeny

gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja, ryby

do góry