• język migowy
  • e-mail
  • telefon: +48 32 43 11 641
  • lokalizacja
  • BiP

Jadłospis

Tygodniowe Menu 
od 24.06.2024r. do 28.06.2024r.  

Poniedziałek 24.06.

  • śniadanie  : chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek, pomidor, kawa inka, herbata z cytryną, mus Kubuś, woda
  • obiad:  I zupa z czerwonej soczewicy z mozzarellą na wywarze warzywnym  II ryż z jabłkiem, kompot wieloowocowy      
  • podwieczorek:  chleb żytni, pasta śledziowo-serowa, ogórek kiszony, pomidor, herbata owocowa

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, ryby

 

Wtorek 25.06.

  • śniadanie  : chleb Graham z masłem, ser żółty, pomidor, herbata z cytryną, melon, woda
  • obiad:  I zupa pomidorowa z zmakaronem na wywarze mięsno-warzywnym II ziemniaki, udko z pieca, mizeria, kompot wieloowocowy        
  • podwieczorek:  sok Kubuś, paluchy kukurydziane, herbata lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler,

Środa 26.06.  

  • śniadanie  : chleb ziarnisty z masłem, jajecznica, pomidor, ogórek, kakao, herbata z cytryną, banan, woda
  • obiad:  I zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym  II gulasz drobiowy, kasza bulgur, surówka z młodej kapusty z marchewką i jabłkiem, kompot wieloowocowy        
  • podwieczorek : jogurt naturalny, owoce, biszkopty bez dodatku cukrów,  herbata lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja

 

Czwartek  27.06.

  • śniadanie  : chleb pszenno-żytni z masłem, polędwica drobiowa, pomidor, ogórek zielony, kawa inka, herbata z cytryną, jabłko, woda
  • obiad:  I krupnik zabielany z ziemniakami i zieloną pietruszką na wywarze mięsno-warzywnym  II spaghetti mięsno-warzywne, ser żółty, kompot wieloowocowy        
  • podwieczorek:  chałka z masłem, dżem100 % owoców, jabłko, herbata owocowa

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler,  

     

Piątek 28.06.

  • śniadanie  : chleb żytni z masłem, serek waniliowy (wyrób własny), pomidor, ogórek zielony, herbata z cytryną, arbuz, woda
  • obiad:  I żurek śląski z ziemniakami na wywarze warzywnym II ziemniaki, kotlet z miruny, marchewka z groszkiem, kompot wieloowocowy        
  • podwieczorek:  kaszka manna na mleku, jabłko, herbata lub woda

Alergeny

 gluten, mleko, gorczyca, soja, seler, jaja, ryby

 

 

do góry